INTERIÉR HB BRNO - REALIZACE

Tým

Autor:
Ing. arch. Radim Václavík
Asistent:
Ing. arch. Eva Hudzieczková
Projekt pro stavební povolení a realizaci stavby:
P.P. Architects s.r.o.
Dodavatel interiéru:
ZK Design v.o.s., řešení prosvětlené plochy - Světelná reklama Ostrava s.r.o.
Autor fotografií:
Ota Nepily

Fakta

Lokalita:
Brno
Termín realizace:
27.03. 2019
Investor:
Hypoteční banka, a.s.
 
Stupeň dokumentace:
návrh, autorský dozor nad prováděním projektu a vlastní stavby

Prvotní východiska přestavby nové pobočky Hypoteční banky v Brně:

Nová pobočka nabídne svým klientům poznat jednotlivé atributy obytného prostředí, těžko popsatelnou kvalitu, kterou je možné pouze pocítit ve fyzické architektuře. Interiéry pobočky nabídnou tuto prostorovou kvalitu, za kterou se ostatně vydávají na dlouhou cestu její klienti od prvních náčrtů, řešení financování až k vlastní výstavbě rodinných domů.

Cílem tedy není pouze prosté napodobování jednotlivých pokojů rodinných domů, ale vytvoření podmínek pro zrození kvalitativních prostorových zážitků.

 

PRIORITY PRO NÁVRH:

Obytný charakter:

Zjemnění ergonomického kancelářského provozu materiálovým řešením (použití světlého jasanového dřeva na nábytek všude tam, kde to je vhodné a nenásilné pastelové barevné řešení)

Sedací nábytek s obytným charakterem (použití židlí, polokřesílek, křesílek a pohovek s bytovým čalouněním)

Transparentní vzdušný domácký interiér (optické propojení jednotlivých pracovišť)

Vyvážená práce s prosklenými plochami (nevhodně rozsáhlé prosklené plochy by podporovaly kancelářský vzhled)

 

Zdravé pracovní prostředí:

Pohoda optická, zvuková, haptická.

Ergonomické pracoviště (prověřené kancelářské řešení stolů a sedacího nábytku)

Eliminace rušivých zvukových ruchů (použití zvukově tlumících materiálů a vhodného prostorového členění)

Udržování optimální teploty (například rozmístění kopírovací techniky v dobře větraných prostorách na obvodu dispozice s přirozeným větráním, lokální nucené větrání s rekuperací pro pohodu na pracovišti, omezení průvanu)

Eliminace nadbytečného rozptylování nevyžádaným kontaktem (vhodné prostorové rozčlenění)

Přiměřená diskrétnost pro klienty (vhodné prostorové rozčlenění)

 

01_ATOS6_HB_Brno.jpg